Nieuws /

Tijd voor een nieuwe fietsrevolutie: de opkomst van de driewielfiets

Untitled image 2

27 juli 2015 - Zodra de balans minder wordt verandert de fiets, het traditionele Nederlandse vervoermiddel, van een gemak in een gevaar. Jaarlijks vinden er duizenden ongevallen plaats waarbij ouderen, die vaak een mindere balans hebben, ten val komen. Daar is een heel eenvoudige oplossing voor: de driewielfiets. Met deze fiets val je niet om, blijf je in beweging en blijf je onafhankelijk. Tijd voor een nieuwe fietsrevolutie: de overstap naar de driewielfiets.

De grote voordelen van de driewielfiets
De driewielfiets zorgt ervoor dat ook mensen met een mindere balans zich onafhankelijk kunnen blijven verplaatsen. Ook blijven zij daarbij in beweging, in tegenstelling tot wanneer zij een scootmobiel zouden gebruiken. En als fietsen een net iets te zware opgave dreigt te worden, dan zijn er ook driewielfietsen met trapondersteuning. Ook niet onbelangrijk: ze zien er hip uit. Van heel damesachtig en vrolijk roze tot robuust mannelijk met dikke buizen.

De nieuwe fietsrevolutie
Een Spartamet. Daar wilde je rond de eeuwwisseling toch echt niet op gezien worden. Maar er is iets veranderd en in een paar jaar tijd is de e-bike is volledig geaccepteerd in het straatbeeld. Ook driewielfietsen zie je nu steeds meer op straat. Ook meer en meer rijwielhandelaren bieden deze fietsen aan of kunnen bestaande fietsen ombouwen tot een driewielfiets. Maar van volledige acceptatie is helaas nog geen sprake. Mogelijk heeft dat ook te maken met de nog relatieve onbekendheid van de driewielfiets.

Brochure promoot de bekendheid en de mogelijkheden van de driewielfiets
Om bij te dragen aan meer bekendheid van de driewielfiets heeft Blijf Veilig Mobiel een brochure uitgebracht: ‘Een driewielfiets, iets voor u?’. Hierin wordt uitleg gegeven over de verschillende soorten driewielfietsen, worden tips gegeven voor het aanschaffen en leren rijden van een driewielfiets en ook vindt u er talloze handige adressen. De brochure is populair en inmiddels aan zijn derde druk toe.
‘Een driewielfiets, iets voor u?’ is een uitgave van Blijf Veilig Mobiel die onder andere met hulp van de Fietsersbond tot stand is gekomen. De brochure is aan te vragen via www.blijfveiligmobiel.nl maar ook online te bekijken via deze link.

Blijf veilig mobiel
Blijf Veilig Mobiel (www.blijfveiligmobiel.nl) is een samenwerkingsverband van negen landelijke belangenorganisaties: ANBO (trekker), ANWB, Fietsersbond, Ieder(in), MD-vereniging & Oogvereniging, NVVS, PCOB, samenwerkende ROV’s, Veilig Verkeer Nederland.