Nieuws /

Mw. Van Hoogen neemt prijs in ontvangst

Mw Van Hoogen

22 juni 2015 - Een leuk persberichtje over mevrouw Van Hoogen en haar rit op de Orthros duofiets. Gelukkig heeft mw. vorige week donderdag gefietst en heeft ze toen geen last gehad van de regen.
"Ik heb na 14 jaar eens weer kunnen voelen hoe fietsen was. In één woord geweldig. Ik wil Huka danken voor deze geweldige dag."

Daar worden wij blij van. Huka maakt je wereld iets makkelijker. 

Op pad met een aangepaste fiets

19-06-2015

OLDENZAAL - Een middag er op uit met de fiets om eens lekker te picknicken. Een mooi beeld, maar helaas kan niet iedereen dit meer. Het Oldenzaalse bedrijf Huka specialiseert daarom in het maken van aangepaste fietsen voor een brede doelgroep, zoals driewielers voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen fietsen of duofietsen, voor wanneer hulp wenselijk is.

Op 30 mei hield het bedrijf een open dag met een kleine 200 bezoekers. Hier werden ook diverse prijzen verloot. Zo won mevrouw van Hoogen een dag lang een aangepaste fiets en een goed gevulde picknickmand zodat ook zij er eens op uit kon. Dit gebeurde deze week.

Mevrouw van Hoogen heeft diverse tia's gehad, kampt met rugproblemen en had enkele jaren geleden een ongeval. Hierdoor kan zij haar arm niet goed gebruiken. Samen met een goede vriend genoot ze volop van deze mogelijkheid om na 14 jaar weer op een fiets te zitten.

Door de vergrijzing de afgelopen jaren nam de vraag naar dit soort aangepaste fietsen toe, maar ook de verkoop van de elektrische fiets met trapondersteuning. Deze zijn voor ouderen zonder bijkomende klachten zoals balansstoornissen een goed alternatief voor een volledig aangepaste fiets. 

Bron: www.twentefm.nl
Foto door Jan van Hoogen

Ook een rit maken op een aangepaste fiets? Neem dan contact op met Actief Twente.