Nieuws /

Marit is fan van de Pendel!

Pendel geeft je vrijheid

“Mijn eerste Pendel kreeg ik toen ik 15 was, dat was het allereerste model. Ik heb er acht jaar volop mee gereden, daarna was ie wel op en toen kreeg ik de tweede. Ik heb wel een auto, maar dit is veel makkelijker. Met de scooter kan ik overal langs én heen. Ik ga ook lekker op de Pendel naar mijn werk.“

“Ik ben van mijn navel tot mijn tenen verlamd; daardoor heb ik niet veel evenwicht. In de Pendel zit je heel stevig. Ik heb er gekke dingen mee gedaan, maar ben nog nooit over de kop gegaan."

Pendel gefinancierd via gemeente

“Ik kwam de Pendel voor het eerst tegen op de Supportbeurs in Utrecht en ik was direct fan. Toen heb ik de gemeente benaderd en gezegd: “Ik heb iets gevonden, iets nieuws!”. Het werkt zo dat je moet aangeven waarom je juist dát product wil/nodig hebt en niet een andere. Je moet zelf alles motiveren en dat heb ik ook gedaan. Ik was destijds de eerste in mijn gemeente die een aanvraag voor de Pendel indiende. Inmiddels rijden er hier een stuk of tien rond.”

Leverancier staat dag en nacht klaar

“Harting-Bank Drachten, nu Medipoint, is mijn leverancier. Ze doen alles voor me en staan dag en nacht voor me klaar. Sinds ik Pendels rij, ben ik nooit van leverancier veranderd. Heel veel gemeentes hoppen van leveranciers. Drachten niet. Ze werken met één grote hoofdleverancier, die alles weet en kan. Een vast contactpersoon en da’s ook fijn!”

 Bruikleenconstructie

“Als je de Pendel in een andere kleur dan blauw wil, moet je bij onze gemeente 750 euro bijbetalen. Er rijden er nu een stuk of tien bij ons in de gemeente. Een legergroen, een in fel oranje en de rest blauw. Je hebt de Pendel dan in bruikleen, hij blijft eigendom van de gemeente. Je moet een eigen bijdrage doen, afhankelijk van je persoonlijke situatie. Die kan variëren van een paar tientjes tot een paar honderd euro. ‘Woon je nog thuis?, Woon je op jezelf?, Wat is je inkomen?, zijn vragen die meespelen.”

 Weten wat je wil

“Mijn ouders en ik hebben een vaste contactpersoon bij de gemeente waar we alles aanvragen. We kennen deze persoon heel goed en lang, omdat ik al levenslang een beperking heb. We wilden gewoon heel graag júist de Pendel. We gingen er gewoon samen voor.”

Wil je net als Marit Bron ook een hulpmiddel, als bijvoorbeeld de Pendel? Neem contact op met je gemeente (Wmo-balie). Je kan ook eerst contact met ons opnemen, zodat wij je de weg wijzen (laat het weten op marketing@huka.nl, t.a.v. Sjors of Wendy).

CIMG4112