Nieuws /

Huka presenteert nieuwe duo-fiets Orthros en vernieuwde website

HUKA0005 Home launch Orthros NL

Huka presenteert deze week de Orthros, een tandemfiets waar mensen naast elkaar zitten i.p.v. achter elkaar. Tegelijkertijd wordt de vernieuwde website gelanceerd, waarbij de beleving van de gebruiker voorop staat.

De lancering valt niet geheel toevallig samen met de RehaCare beurs die van 25 t/m 28 september in Düsseldorf, Duitsland, wordt gehouden. Deze internationaal georiënteerde beurs is de plek waar partners en klanten van Huka en daarnaast een groot aantal belangstellenden te vinden is.
De nieuwe website is een logisch gevolg van een herpositioneringstraject dat het bedrijf de afgelopen tijd doorlopen heeft. De focus komt bij Huka nóg meer op de eindgebruiker te liggen. Dit is merkbaar bij de (door)ontwikkeling van producten, bij de benadering van klanten en natuurlijk zichtbaar in de uitingen van Huka, waaronder de nieuwe website.

Duofiets de Orthros
Vanuit het groeiende besef dat beweging goed is voor iedereen, maar niet voor iedereen evengoed mogelijk is, produceert Huka al jaren aangepaste fietsen. Bas Kamp, directeur Huka: “Vanuit onze klanten werden we gewezen op een lacune in ons productpallet te weten een duo fiets. Met de Orthros voorzien wij in deze behoefte. Dit blijkt ook uit de enthousiaste reacties van onze buitenlandse klanten.” Een duo-fiets is een tandemfiets waarbij bestuurder en passagier naast elkaar zitten in plaats van achter elkaar. Kamp vervolgt: “Het aspect van het naast elkaar zitten is voor veel mensen erg belangrijk omdat ze zich op deze manier zekerder voelen of simpelweg omdat het gezelliger is.”

De Orthros is volledig toegesneden op de vraag van de klant. De zitting van zowel de passagier als de zitting van de bestuurder is instelbaar voor mensen van verschillende lengte. Een groot voordeel is dat de zittingen draaibaar zijn, waardoor men makkelijker kan instappen, hierbij zit ook geen frame-buis in de weg zoals bij een reguliere fiets. Men kan kiezen voor een acht versnellingsnaaf of elektrische ondersteuning. Verder is het voor de passagier mogelijk om mee te trappen, zijn of haar voeten te plaatsen op een klapbaar plateau of af en toe de benen stil te houden. Naast al deze functionele eigenschappen hebben we bij Huka een fiets ontworpen die er fris en eigentijds uitziet.

Nieuwe website Huka.nl
De nieuwe site is volledig gericht op de beleving en het gebruiksgemak van de klant. De vele mogelijkheden per product in uitvoering en techniek zijn te vinden op de overzichtelijke productpagina’s, ondersteund door foto’s en film.


Het is een interactieve site geworden, waarbij mensen direct hun favoriete fiets kunnen delen met vrienden op facebook, twitter en Youtube. Kamp: “We hechten veel waarde aan de mening van onze klanten, dus dan moeten we ze zeker ook de mogelijkheid geven om deze met ons en anderen te delen.” De eigen facebookpagina van Huka is daarnaast een verlengde van de site, waar gebruikers elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen.

Over Huka
Huka B.V. is specialist in mobiliteits- en revalidatieproducten. In onze visie leveren we geen producten, maar mobiliteit, onafhankelijkheid en gemak. We zeggen niet voor niets ‘Huka maakt je wereld iets makkelijker’. En dat doen we al sinds 1975. Huka maakt o.a. driewielfietsen, tandems, rolstoelfietsen, scootmobielen en zit- en douchesystemen.

We innoveren, zijn creatief en werken met passie aan een breed assortiment. Hierdoor kunnen we garanderen dat deze hoogwaardig en functioneel is, met een scherp oog voor design en trends.