Nieuws /

"Het is een fietsfeest!"

Tour voor

6 juli 2015 - Nagenieten van de Tour de Goal. Wat een dag.

De bewoners van de Twentse Zorgcentra hebben enorm genoten, ondanks de warmte. Een fantastisch staaltje "noaberschap", zoals we dat zeggen in Twente. Opkomen voor elkaar. Dat hebben we gedaan samen met de organisatie van Stichting Goal en vele vrijwilligers. Het peloton heeft afgelopen donderdag 91 kilometer gefietst! Dat is een hele prestatie. Maar denk ook aan de motorrijders die het peloton veilig hebben begeleid. De heren die op de fietsen en motoren hebben gepast. De ambulancebroeders die de hele dag hebben meegereden. En dan zijn er nog de mensen die op de locaties de bewoners een leuke dag hebben bezorgd met crêpes, ijsjes en natuurlijk veel water. Op het Borsthuis was zelfs een levend standbeeld. De beste man was zelfs geschminkt met dit weer..

We hebben ons best gedaan op Facebook en Twitter het verloop van de dag bij te houden. Hieronder volgt in het kort een verslag van de dag.

Start: Losserhof 8:37 
We zijn er klaar voor! De Tour begint: het peloton vertrekt naar het Dijkhuis in Borne.
IMG 8099 Tour1 Tour3

Aankomst Dijkhuis 9:52
Het peloton heeft de eerste etappe van 30km er op zitten! De fietsers worden verwelkomd met een prachtig spandoek gemaakt door Dagbesteding De Ster uit Borne.
Ondanks de warmte zijn er toch veel enthousiaste bewoners die een rondje om (en zelfs door) het Dijkhuis willen fietsen. Met tranen in de ogen van geluk zit een van de bewoonsters voorop de rolstoelfiets. Sommige ouderen hebben al jaren niet gefietst. Prachtig dat het op deze manier op deze dag weer kan.
Om 10:40 vertrekt het peloton richting het Borsthuis in Hengelo.
Tour4 Tour5 Tour6

Aankomst Borsthuis 11:36
Het peloton heeft de tweede etappe van 24km gefietst. Het wordt ondertussen warmer en warmer. Gelukkig heeft het Borsthuis genoeg flesjes water koudstaan. Ook worden er crêpes gebakken en ijsjes geschept. Voor de bewoners is het ondertussen te warm om te fietsen. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers en medewerkers van het Borsthuis die samen een paar rondjes fietsen.
Het peloton kan even op adem komen, want er is een lunch verzorgd. Daarna vertrekken ze richting Enschede, een etappe van 26km.
Tour7 Tour8 Tour9

Aankomst bij het Bouwhuis 13:36
Ze konden niet wachten, de bewoners van het Bouwhuis. "Wanneer komen ze?" "Wanneer komen de fietsen nou?" Het peloton werd met veel geklap en gejuich ontvangen. Dol enthousiast werden ze toen daar Sander Boschker tussen liep. Daar wilden de bewoners natuurlijk mee fietsen. Ook Jan van Halst heeft veel bewoners op de Duet rondgefietst. Af en toe keihard, want dat vonden de jongens wel spannend. Als blijkt dat RTV Oost erbij is worden de bewoners helemaal enthousiast: "ik word beroemd!" Sander fietst daarom nog een extra rondje langs de camera, zodat een van de dames er goed op staat. "Het is een fietsfeest!!" aldus een van de bewoners. Helaas moest het peloton weer door, en dus ook de duofietsen.. Het duurde even voor alle fietsen weer in de vrachtwagen stonden, want het Bouwhuis kon er geen genoeg van krijgen! 
Tegen 14:25 vertrekt het peloton naar de laatste locatie: het Losserhof.
Tour10 Tour11 Tour12

De finish: Losserhof 14:51
De laatste etappe van 10 kilometer zit er bijna op. Bij de ingang van het Losserhof stopt het peloton even om de bewoners de kans te geven om samen over de finish te rijden. Samen op de Orthros en Duet, maar ook op eigen driewieler. De sirenes gaan aan, de zwaailichten gaan aan, en daar gaan ze. Onder luid gejuich wordt het peloton ontvangen. Wat een prestatie!
Dan is het groot feest. Er zijn poffertjes, er is muziek. De bewoners die de laatste etappe hebben mee gefietst krijgen van de commissaris van de Koning, mevrouw Ans Bijleveld, een echte medaille. Een officieel en spannend moment natuurlijk. Vol trots nemen ze de medaille in ontvangst. Ook worden de motorrijders en ambulancepersoneel bedankt voor het begeleiden en meerijden. Dan is het de beurt aan het peloton. Ook zij ontvangen allemaal een medaille. Paul Gelen sluit de dag af en dan is het feest. Zangeres Merel, Jan Keizer en Anny Schilder maken er een echt feest van en er wordt flink gedanst!
Tour13 Tour14 Tour15

We kijken terug op een fantastische dag. Prachtig om te zien dat de bewoners van de Twentste Zorgcentra mede dankzij onze fietsen een leuke dag hebben gehad. Ouderen die al jaren niet hadden gefietst reden samen op onze fietsen rondje na rondje. "Mag ik nog een keer?" Samen fietsen, mee kunnen doen met de rest, dat is waar we het voor doen!

Naast alle medewerkers die hebben meegeholpen, willen wij onze Johan, Stefan en Jos nog even in het zonnetje zetten (wellicht met parasol). Zij hebben de tocht van 91 kilometer meegefietst. En dat is toch best een prestatie!