Nieuws /

2 juli: Tour de Goal 2015

Tour de Goal shirt

1 juli 2015 - De voorbereidingen zijn getroffen, we zijn er klaar voor! Morgen start Le Tour de Goal. Le Tour de Goal is een evenement georganiseerd door stichting Goal. Deze stichting zet zich in voor het verlenen van ondersteuning bij recreatieve activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderen met een zorgbehoefte. De naam van het evenement refereert uiteraard naar Le Tour de France, die dit weekend start in Utrecht. Huka is hoofdsponsor van dit sportieve evenement.

Morgen vertrekt er een peloton van 50 fietsers vanaf de Losserhof. Het peloton bezoekt 4 locaties van de Twentse Zorgcentra. De locaties die worden bezocht zijn (in deze volgorde):
- het Dijkhuis in Borne (10:00u)
- het Borsthuis in Hengelo
- het Bouwhuis in Enschede / Lonneker
- het Losserhof in Losser

De zorginstellingen staan op deze dag in het teken van Frankrijk en de Tour. Er worden gezellige pleintjes gemaakt, met muziek, wijn, en stokbrood. Daarnaast bezorgt Huka duofietsen en rolstoelfietsen. Zo kunnen de bewoners samen fietsen met de vrijwilligers. Na te hebben gefietst met de bewoners vertrekt het peloton naar de volgende zorginstelling.

Het peloton fietst van locatie naar locatie. Dat is niet niks, want de tocht is wel 90 kilometer in totaal! Drie medewerkers van Huka fietsen mee in het peloton, de rest ondersteunt stichting Goal bij de zorginstellingen. Huka is dan ook gesloten op donderdag 2 juli. Op vrijdag 3 juli zijn wij weer bereikbaar en staan we ook voor u klaar.

Houd donderdag onze Facebook en Twitter in de gaten. Hier zullen wij live verslag doen van het evenement.

Tour de Goal shirt