Bedrijf

Pand foto Huka

Onze belangrijkste mijlpalen

Huka is een volwassen bedrijf, dat al sinds 1975 werkzaam is in de mobiliteits- en revalidatiebranche. In die periode hebben we de wereld van duizenden mensen makkelijker gemaakt en een aantal bijzondere wapenfeiten op onze naam gezet. In vogelvlucht:

Een gevestigde speler

Huka begon haar activiteiten met het ontwikkelen van zitsystemen voor mensen met een beperking. De passie en bevlogenheid die ons bedrijf nog steeds kenmerken, kwamen al direct tot bloei. Eigenschappen die voor een gestage groei zorgden. Tijdens het eerste decennium maakten we naam als gerenommeerde producent. Daarnaast werden we actief als merkonafhankelijk dealerbedrijf. We lanceerden heel veel producten, waar we nog veel meer gebruikers mee konden helpen.

De legendarische Skwirrel

In 1987 introduceerden we de Skwirrel; een elektrische rolstoel waarmee kinderen zich voor- en achteruit, maar ook omhoog en omlaag kunnen verplaatsen! Dit baanbrekende product werd ons paradepaardje en de markt was laaiend enthousiast. Kranten publiceerden over de Skwirrel, het nationale televisieprogramma ‘Brandpunt in de markt’ maakte een uitgebreide reportage en we wonnen verschillende prijzen, zoals de Mechatronica Award.

Nog een mijlpaal: de AT driewielfietsen

Ook de AT driewielfietsen die we in 1990 lanceerden brachten de markt flink in beroering. De fietsen waren qua maat en uitvoering helemaal afgestemd op de doelgroep en hun functionaliteit was enorm. Bovendien bewezen ze in de loop der jaren dat functionaliteit prima samengaat met degelijkheid en aantrekkelijk design.

Nieuwe prijzen voor de nieuwe Skwirrel

De Skwirrel rolstoel kreeg een waardige opvolger in 2007: de Skwirrel II. Deze compacte, gebruiksvriendelijke en betrouwbare rolstoel leverden we voor elke aparte gebruiker op maat. Een individuele service, passend bij het feit dat elk kind uniek is. Ook deze Skwirrel sleept een mooie prijs in de wacht: de Fireva Design Award.

Productuitbreiding door overname Freewiel

In 2009 nam Huka het bedrijf Freewiel over. Hun assortiment - onder andere de Pendel rolstoelscooter, de Duet rolstoelfiets en de Copilot tandems - is een perfecte aanvulling op ons bestaande aanbod. Zo kunnen we het onze klanten op nog meer gebieden makkelijker maken.

Toekomst

Huka heeft een groeiambitie, zowel voor de nationale als de internationale markt. In de komende jaren willen we zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met ons unieke assortiment. Mogelijkheden bieden, mobiliteit creëren en zorgen dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Dat zijn en blijven ons belangrijkste wapenfeiten, waar we al 40  jaar voor staan.